PROGRAMMA

Hieronder vindt u het programma van de XPOfleet Management Day.
Alle presentaties gaan door in het Nederlands tenzij anders is aangegeven.
Blijf onze website volgen, er zal geregeld nieuwe informatie beschikbaar inzake de topics en sprekers beschikbaar zijn!

9:00 tot 9:30 (0:30)

Ontvangst

9:30 tot 9:40 (0:10)

Welkom

9:40 tot 10:30 (0:50)

XPOfleet 6.0

What’s New & What’s Next

Vanaf het begin van XPOfleet is het de visie geweest te luisteren naar de vragen van de gebruikers en deze ook te implementeren. We lichten tijdens deze sessie dan ook al een puntje van de sluier op over XPOfleet 6.x die meer dan ooit aansluit bij de snel veranderende werkomgevingen en de uitdagingen van morgen inzake mobiliteit, cafetaria plan opvolging en vergroening van het park.

Als moderne, trendsettende en onafhankelijke marktleider tonen we graag hoe we deze elementen steeds weer optimaal op elkaar weten af stemmen.

10:30 tot 10:50 (0:20)

Koffiebreak

10:50 tot 11:20 (0:30)

Mobiliteit Customer Case

11:20 tot 11:50 (0:30)

Fietsen van Enterprise tot KMO

Bedrijfsfietsen zijn een hot-item anno 2018. Ze vertegenwoordigen ondertussen een onmisbare schakelin het actuele mobiliteitsbeleid van elke onderneming en dragen bij tot de tevredenheid van je werknemer. We bespreken graag de actuele fiscale items, voordelen en valkuilen, alsmede verschillende gerelateerde onderwerpen aan de bedrijfsfiets. Je krijgt heel wat handvaten mee om een mooi bedrijfsfietsenbeleid binnen je organisatie  neer te zetten.

11:50 tot 12:30 (0:40)

XPOfleet Mobiliteit & MyPrivacy

Inmiddels zijn al heel wat bedrijven gestart met het aanbieden van alternatieve mobiliteitsmiddelen aan hun medewerkers. Deze uitbreiding van uw policy hoeft er niet voor te zorgen dat er alweer een afzonderlijke toepassing is vereist om dit te kunnen opvolgen. Naast het beheer van uw wagenpark, kunnen er in XPOfleet ook mobiliteitskeuzes worden ingevoerd en beheerd, dit met de zogenaamde mobiliteitsmodule. Aan de hand van praktijkvoorbeelden richten we deze module in en tonen we de verdere werking in XPOfleet.

Daarnaast zijn we met z’n allen van start gegaan met de zogenaamde ‘General Data Protection Regulation’.
Voor de fleet owner is dit alweer een extra taak dat wordt toegevoegd aan het takenpakket. XPOfleet ontzorgt ook hier de wagenparkbeheerder met de webtool “My Privacy”.

In deze sessie tonen we hoe eenvoudig het voor u als fleet manager kan zijn om een overzicht te bieden van de gegevens die in XPOfleet worden bijgehouden per medewerker in het het kader van mobiliteitsbeheer.

12:30 tot 13:30 (1:00)

Lunch en marktbezoek

13:30 tot 14:00 (0:30)

De nieuwe zakelijke mobiliteit 2019…en verder

Ondanks diverse lovenswaardige (en minder lovenswaardige) pogingen om de mobiliteit binnen bedrijven te verbeteren, blijven we op de dag van vandaag geconfronteerd met een verminderde mobiliteit.

Wat zijn de valkuilen en weeffouten van de eerste (ongelukkige) mobiliteits-golf maar vooral hoe kunnen we samen een tweede meer succesvolle mobiliteits-golf voorbereiden die wel afdoende mobiliteitsoplossingen biedt binnen bedrijven.

Concreet bespreken we ook de diverse deeloplossingen (vergroening; downsizing,car-pooling,telewerk, deelauto’s/fietsen, fietsen, openbaar vervoer,…) en hun sterktes en zwaktes.

Dienstmededeling: gevoelige kijkers/luisteraars gelieve zich te onthouden.

14:00 tot 14:20 (0:20)

Wie verhoogt uw rijvaardigheid? Wie verandert uw attitude?

Sinds zijn oprichting in 1973 is JESCO dé pionier voor het verbeteren van de rijvaardigheid van automobilisten.

Omdat we altijd de modernste trends en inzichten volgen, hebben we onze lesmethode tot in de puntjes geperfectioneerd. Daarbij merkten we dat gevaarlijk rijden zich laat veroorzaken door diverse redenen: stress tijdens het rijden, een beperkte en/of gebrekkige rijopleiding, enzovoort. Er dringt zich een verandering van attitude tijdens het rijden op.

Die attitudeverandering willen we vandaag tijdens onze opleidingen voor u bekomen. Elke deelnemer aan het verkeer kan zo bewust en veilig de weg op. Wanneer er een noodsituatie plaatsvindt, maakt hij of zij bovendien meer kans op een goede afloop.

We leren 80 % van wat we beleven.  Daarom ligt er veel nadruk op de praktische opleidingen op ons actieterrein. En ook via andere kanalen, zoals ons e-learning platform, camera-analyse en geconnecteerde rijopvolging en -analyse streven we naar een verbeterd rijgedrag.

Drive safe Think Jesco

14:20 tot 15:00 (0:40)

XPOfleet tips & tricks uit de praktijk

Deze sessie is een aanrader voor de wagenparkprofessionals die XPOfleet al gebruiken. Door middel van praktijkvoorbeelden worden enkele nieuwe features dieper toegelicht, maar halen we ook een aantal tips & tricks aan van bestaande functionaliteit. We gaan dieper in op de rapportages, het personaliseren van het systeem, communicatie en het verbeteren van de workflow in XPOfleet. Kortom een toegevoegde waarde voor de huidige XPOfleet gebruiker als ook een sneak preview voor de toekomstige gebruikers.

15:00 tot 15:20 (0:20)

Koffiebreak

15:20 tot 15:40 (0:20)

Ford Fleet… the new line-up!

15:40 tot 16:10 (0:30)

De impact van WLTP op de TCO

van bedrijfswagens van nu tot 2020

In deze sessie gaan we dieper in op de impact van de invoering van de NDEC 2.0 /WLTP CO2 berekening als ook op de nieuwe fiscaliteit 2020. We bekijken enkele voorbeelden om de impact te bepalen. We bekijken wat XPOfleet kan doen voor u om u te wapenen tegen deze aankomende veranderingen.

16:10 tot 16:25 (0:15)

Big Data for a mobility market, Who is in?

Big Data, Benchmarking, Business Inteligence, KPI’s veel termen die we vandaag de dag regelmatig in het nieuws tegenkomen. Wat was is big data of BI nu eigenlijk voor de mobiliteitsmarkt. Alle fleetmanagers die met XPOfleet werken, beheren samen meer dan 100.000 voertuigen waaronder die van uzelf. Hiermee zit XPOfleet in een unieke positie om tendensen in de volatiele branche te ontdekken en u aan het roer te zetten om deze vanuit uw eigen positie te evalueren. In deze sessie doen we u enkele ideeën aan de hand wat BI voor u kan betekenen en worden onze toekomstplannen hier rond uit de doeken gedaan.

16:25 tot 17:25 (1:00)

Drink & Fleet Management Markt