PROGRAMMA

Hieronder vindt u het programma van de XPOfleet Management Day.
Alle presentaties gaan door in het Nederlands tenzij anders is aangegeven.
Blijf onze website volgen, er zal geregeld nieuwe informatie beschikbaar inzake de topics en sprekers beschikbaar zijn!

9:00 tot 9:30 (0:30)

Ontvangst

9:30 tot 9:40 (0:10)

Welkom

9:40 tot 10:30 (0:50)

XPOfleet 7.0

What’s New & What’s Next

Vanaf het begin van XPOfleet is het de visie geweest te luisteren naar de vragen van de gebruikers en deze ook te implementeren. We lichten tijdens deze sessie dan ook al een puntje van de sluier op over XPOfleet 7.0 die meer dan ooit aansluit bij de snel veranderende werkomgevingen en de uitdagingen van morgen inzake mobiliteit, cafetaria plan opvolging en vergroening van het park.

Als moderne, trendsettende en onafhankelijke marktleider tonen we graag hoe we deze elementen steeds weer optimaal op elkaar weten af stemmen.

10:30 tot 10:50 (0:20)

Koffiebreak

10:50 tot 11:20 (0:30)

Benzine, diesel, elektrisch of hybride? Praktijkcase door IDEWE

IDEWE vzw is een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk in België, met de hoofdzetel in Heverlee (Vlaams-Brabant, België). Groep IDEWE verzorgt medische onderzoeken van werknemers, en zorgt op het gebied van risicobeheersing voor de domeinen ergonomie, psychosociale belasting, bedrijfsgezondheidszorg, hygiëne & toxicologie, arbeidsveiligheid en milieu. IDEWE biedt eveneens opleidingen in welzijn op het werk en aanverwante disciplines. Vanuit 11 regionale kantoren én met meer dan 870 gekwalificeerde medewerkers ondersteunt de IDEWE groep ruim 35.000 werkgevers en 750.000 werknemers bij het opzetten van een gezonde en veilige werkomgeving

11:20 tot 11:50 (0:30)

Het bestelproces in XPOfleet

Als fleet manager heeft u naast uw huidige wagenpark graag een zicht op welke voertuigen er reeds besteld zijn voor welke medewerkers. Ook tijdens het bestelproces kunt u reeds in XPOfleet de nodige informatie bewaren om het opvolgen van het besteltraject zo vlot mogelijk te laten verlopen. In deze praktijksessie komt u te weten hoe u dit zelf in de toekomst kan toepassen en hoe u het gebruik van XPOfleet in uw processen kan integreren.

11:50 tot 12:30 (0:40)

Integratie van HR en payroll met XPOfleet

Flexibele verloningen en het mobiliteitsbudget

Inmiddels zijn al heel wat bedrijven gestart met het aanbieden van alternatieve mobiliteitsmiddelen aan hun medewerkers. Deze uitbreiding van uw policy hoeft er niet voor te zorgen dat er alweer een afzonderlijke toepassing is vereist om dit te kunnen opvolgen. Naast het beheer van uw wagenpark, kunnen er in XPOfleet ook mobiliteitskeuzes worden ingevoerd en beheerd, dit met de zogenaamde mobiliteitsmodule. Aan de hand van praktijkvoorbeelden richten we deze module in en tonen we de verdere werking in XPOfleet.

Daarnaast zijn we met z’n allen van start gegaan met de zogenaamde ‘General Data Protection Regulation’.
Voor de fleet owner is dit alweer een extra taak dat wordt toegevoegd aan het takenpakket. XPOfleet ontzorgt ook hier de wagenparkbeheerder met de webtool “My Privacy”.

In deze sessie tonen we hoe eenvoudig het voor u als fleet manager kan zijn om een overzicht te bieden van de gegevens die in XPOfleet worden bijgehouden per medewerker in het het kader van mobiliteitsbeheer.

12:30 tot 13:30 (1:00)

Lunch en marktbezoek

13:30 tot 14:00 (0:30)

XPOfleet Tips&Tricks

Zaal: Bioscoopzaal

XPOfleet in vogelvlucht

Zaal: Beursvloer

XPOfleet Tips&Tricks
Tijdens de XPOfleet Tips & Tricks zal u ervaren hoe u nog sneller en efficiënter te werk kan gaan in XPOfleet. We tonen u de tijdbesparende clicks, navigatie doorheen de modules en handige tips. Aan de slag!

14:00 tot 14:30 (0:30)

XPOfleet koppelen met Vanbreda Risk & Benefits via Ubench

Maak of hernieuw kennis met het dienstverleningsmodel van Vanbreda Risk&Benefit. Fleet-, Incident- en claimsmanagement is een vakgebied waar iedere wagenparkbeheerder dagelijks mee in aanraking komt. In 2019 werd er een interface gerealiseerd tussen VanBreda Risk&Benefit en XPOfleet via het Ubench platform. Welke mogelijkheden ontstaan hierdoor in zowel vlootbeheer als claimsmanagement? Wim De Saegher praat u tenslotte bij hoe ze technisch tot stand is gekomen.

14:30 tot 14:55 (0:25)

Total Cost of Ownership van de bedrijfswagens met de XPOfleet TCO tool en de Belgische fiscaliteit 2019 vs 2020

Deze sessie is een aanrader voor de wagenparkprofessionals die XPOfleet al gebruiken. Door middel van praktijkvoorbeelden worden enkele nieuwe features dieper toegelicht, maar halen we ook een aantal tips & tricks aan van bestaande functionaliteit. We gaan dieper in op de rapportages, het personaliseren van het systeem, communicatie en het verbeteren van de workflow in XPOfleet. Kortom een toegevoegde waarde voor de huidige XPOfleet gebruiker als ook een sneak preview voor de toekomstige gebruikers.

14:55 tot 15:15 (0:20)

Koffiebreak

15:15 tot 15:35 (0:20)

Introducing Ford Fleet Belgium

15:35 tot 16:05 (0:30)

Top 10 must do’s voor elke wagenparkbeheerder

We tonen de absolute must do’s van XPOfleet. Een essentiële sessie over de stappen die we zeker aanraden om te nemen als XPOfleet gebruiker.

16:05 tot 16:20 (0:15)

Discover XPOfleet Cloud edition 2019

Big Data, Benchmarking, Business Inteligence, KPI’s veel termen die we vandaag de dag regelmatig in het nieuws tegenkomen. Wat was is big data of BI nu eigenlijk voor de mobiliteitsmarkt. Alle fleetmanagers die met XPOfleet werken, beheren samen meer dan 100.000 voertuigen waaronder die van uzelf. Hiermee zit XPOfleet in een unieke positie om tendensen in de volatiele branche te ontdekken en u aan het roer te zetten om deze vanuit uw eigen positie te evalueren. In deze sessie doen we u enkele ideeën aan de hand wat BI voor u kan betekenen en worden onze toekomstplannen hier rond uit de doeken gedaan.

16:20 tot 17:20 (1:00)

Drink & Fleet Management Markt

Alle presentaties worden in het Nederlands gehouden tenzij anders is aangegeven.